Antico Pastificio Morelli

Antico Pastifico Morelli, gevestigd in Toscane, onderscheidt zich met deze kwaliteitspasta door middel van het toevoegen van tarwekiemen, het hart van de tarwekorrel dat vitaminen en plantaardige eiwitten bevat, aan de griesmeel. Bij de meeste pasta’s wordt de waardevolle tarwekiem juist verwijderd omdat het makkelijker is in het productieproces en de houdbaarheid verlengt. Niet alleen de ingrediënten, maar ook de ambachtelijke vervaardiging van de griesmeel zorgt voor een hoge kwaliteit pasta. Eenmaal kennis gemaakt met deze pasta zult u het bijzondere karakter van smaak en aroma keer op keer herkennen als u het eet. Bovendien bevatten de pasta’s van Morelli vitamine E, die belangrijk is als antioxidant en vitamine D, die hart- en vaatziekten, een hoog cholesterol en een hoge bloeddruk voorkomt.

Pozzali Lodigrana

Bella Lodi Parmezaanse kaas wordt sinds 1947 door drie oud-studiegenoten in Lodi gemaakt. Vanaf het eerste jaar was het bedrijf een succes en inmiddels hebben ze vele prijzen behaald met hun kazen en productieprocessen. Bovendien is er een grote investering gedaan om het bedrijf van duurzame energie te voorzien. Deze kaasmakers gebruiken een recept uit de tijd van de monniken en gebruiken alleen lokale ingrediënten. In de unieke smaak van deze kaas is de passie voor het vak en de kaas terug te proeven. En nog lactosevrij ook!

D’Orazio

D’Orazio is eigenlijk een verhaal over het boerenleven dat teruggaat tot de jaren dertig van de vorige eeuw toen Francesco D’Orazio gegrepen werd door de oude traditionele manier van het produceren van extra vergine olijfolie. Hij was de grondlegger van de het huidige bedrijf in het kleine dorpje Conversano, in Puglia in de hak van Italië.
De liefde voor de olijf en de schatten van Puglia heeft de familie er altijd toe bewogen te streven naar perfectie.
Dit heeft inmiddels geresulteerd tot een moderne productiefaciliteit met hoge kwalitatieve producten.
Zij maken alleen gebruik van olijven van eigen bomen en van die van lokale boeren. Door deze mix wordt een unieke olijfolie verkregen die elk gerecht een bijzondere smaakbeleving meegeven.

D’Orazio heeft ook en lijn genaamd “ciccio dorazio”.
Van deze lijn hebben we een aantal soorten taralli snacks van hoge kwaliteit en amandelen opgenomen in ons assortiment.

Dievole

The roots van de naam Dievole gaan terug tot 1090.
De naam stamt af van het Latijnse “Dio vuole” wat betekent “Gods wil”.
En het moet zeker Gods wil zijn geweest in de ogen van de eerste bewoners, om het land zo waardevol te maken zodat nooit iemand dit landgoed heeft verlaten.

Generatie na generatie is er nooit iets aan de omgeving veranderd en sinds 2012 zijn ze, zonder ook maar iets te veranderen, een langzaam en onverbiddelijk proces gestart om de diepste identiteit van deze plek in het mooie Toscane naar boven te brengen.
Dit heeft geresulteerd in een aantal prachtige producten zoals onder andere olijfolie en aceto.