Antico Pastificio Morelli

Antico Pastifico Morelli, gevestigd in Toscane, onderscheidt zich met deze kwaliteitspasta door middel van het toevoegen van tarwekiemen, het hart van de tarwekorrel dat vitaminen en plantaardige eiwitten bevat, aan de griesmeel. Bij de meeste pasta’s wordt de waardevolle tarwekiem juist verwijderd omdat het makkelijker is in het productieproces en de houdbaarheid verlengt. Niet alleen de ingrediënten, maar ook de ambachtelijke vervaardiging van de griesmeel zorgt voor een hoge kwaliteit pasta. Eenmaal kennis gemaakt met deze pasta zult u het bijzondere karakter van smaak en aroma keer op keer herkennen als u het eet. Bovendien bevatten de pasta’s van Morelli vitamine E, die belangrijk is als antioxidant en vitamine D, die hart- en vaatziekten, een hoog cholesterol en een hoge bloeddruk voorkomt.

D’Orazio

D’Orazio is eigenlijk een verhaal over het boerenleven dat teruggaat tot de jaren dertig van de vorige eeuw toen Francesco D’Orazio gegrepen werd door de oude traditionele manier van het produceren van extra vergine olijfolie. Hij was de grondlegger van de het huidige bedrijf in het kleine dorpje Conversano, in Puglia in de hak van Italië.
De liefde voor de olijf en de schatten van Puglia heeft de familie er altijd toe bewogen te streven naar perfectie.
Dit heeft inmiddels geresulteerd tot een moderne productiefaciliteit met hoge kwalitatieve producten.
Zij maken alleen gebruik van olijven van eigen bomen en van die van lokale boeren. Door deze mix wordt een unieke olijfolie verkregen die elk gerecht een bijzondere smaakbeleving meegeven.

D’Orazio heeft ook en lijn genaamd “ciccio dorazio”.
Van deze lijn hebben we een aantal soorten taralli snacks van hoge kwaliteit en amandelen opgenomen in ons assortiment.

Acetaia Terra del Tuono

Terra del Tuono is van oudsher altijd een familiebedrijf geweest.

Tegenwoordig leiden Tiziana en Massimo het bedrijf. Zij worden ondersteund door hun zonen Alberto en Roberto.

Zij produceren Balsamico azijn uit Modena en specialiteiten. Niets anders.

Wij produceren specialiteiten met Balsamico azijn uit Modena PDI, evenals de traditionele Balsamico azijn van Reggio Emilia PDO en verschillende condimenten. Alle Balsamico azijn en condimenten zijn van de hoogste kwaliteit, volledig natuurlijk, zonder enige kleurstof, verdikkingsmiddel, conserveermiddel, karamel of soortgelijke stoffen. De enige ingrediënten van de Balsamico azijn uit Modena PGI zijn gekookte druivenmost en wijnazijn, lang verouderd in vaten van verschillende soorten hout, om de specialiteiten een echt unieke smaak te geven. Zij hebben altijd samengewerkt met de beste koks, om nieuwe, verfijnde smaken na te streven. Er zijn zoveel manieren om originaliteit en karakter te geven aan het koken met behulp van dit assortiment van producten!

Veel medewerkers zijn gediplomeerd proever van Balsamico azijn uit Modena.

 

In de oude Balsamico azijn uit Modena is de kleur zwart en glinsterend, terwijl de jongere azijn lichter is en neigt naar donker bruin.

Echter, het dient altijd glanzend en helder zijn. Naarmate het product wordt meer verfijnd, wordt de dichtheid geleidelijk meer en meer consistent.

In de oude Balsamico azijn uit Modena, is de geur meer persistent en meer delicaat, met zijn karakteristieke boeket van oud hout en volwassen bloemen.

De smaak is een magische mix van kostbare oude geuren en delicate most geuren.

In de Long-Aging producten, zijn zoet en zuur altijd goed uitgebalanceerd, met hun aanhoudende geuren.

 

Enkele kleine geheimen…

 

Er zijn vijf vaten in een set voor Balsamico azijn uit Modena Barrel, en elk heeft een andere functie. Binnen dit bedrijf bestaat een set uit een serie vaten gebouwd met verschillende houtessences:

Kersenhout maakt de smaak zoeter, kastanje hout maakt azijn donker, Mulberry hout maakt het dikker, Juniper Wood verbetert de smaak, en eikenhout geeft het een edele en oude geur.

De vlekkeloze harmonie tussen de Balsamico azijn uit Modena PDI en een grondige kennis en uitgebreide expertise is nodig om beslissingen te kunnen nemen over de houtsoort en de beste periode van het jaar te om de vaten te vullen om de perfecte smaak balans te verkrijgen voor de producten.

Ervaring, passie, traditie: dé ingrediënten voor uitmuntendheid en de belangrijkste waarden van Acetaia Terra del Tuono.